Werkplaats

Onderhoud

Goed onderhoud van uw auto voorkomt hoge kosten achteraf.

De fabrikant bepaald na hoeveel kilometer de auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dit is terug te vinden in het instructieboekje.

De onderhoudsintervallen (periode tussen de onderhoudsbeurten) worden steeds groter: tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering.

Een auto gebruikt altijd wel motorolie. Door de grote intervallen moet vast en zeker olie tussentijds worden bijgevuld. Het is daarom verstandig regelmatig het oliepeil te controleren of door ons te laten controleren en eventueel bij te vullen.

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto getest op veiligheid en milieueisen. Zo moeten de remmen goed zijn en mag de auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoten. De APK is in heel Europa verplicht.

Frequenties APK voor personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (lichter dan 3.500 kg) zijn verschillend. Voor meer informatie kijken op de website van de RDW.

Autobezitters ontvangen een herinnering voor de APK van de RDW. Ze blijven wel zelf verantwoordelijk voor het ook echt laten keuren van de auto.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer is tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden aan uw auto gratis. Alleen de brandstofkosten zijn voor uw rekening.

Checks

Laat de auto regelmatig controleren op bandenspanning. Bij voorkeur maandelijks. Dit voorkomt onnodige slijtage aan de banden en bespaard brandstof.

Iedere auto verbruikt wel wat olie. Laat de auto ook tussen de onderhoudsbeurten in controleren.

Laat voor de winterperiode een wintercheck uitvoeren. Het is belangrijk dat de ruitensproeier vloeistof is voorzien van voldoende antivries. Ook kan bij koud weer de accu sneller kapot gaat. Laat deze dus ook doormeten.

Ook raden wij aan voor u op vakantie gaat met de auto een vakantiecheck uit te voeren. Ga altijd goed voorbereid de weg op. Zorg voor een goede bandenspanning, de airconditioning voldoende koelt en dat alle vloeistoffen (olie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeier vloeistof) voldoende op niveau zijn.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak